#TBT: The Most Official - Next Block

SugaCane, U-Niq, Mr. Probz, Sonny D, Rowdy & MD vormden samen Most Official

19 april 2018 - door Stephan Tamaëla

Vandaag hebben we in de #TBT een track die waarschijnlijk niet iedereen kent. Desondanks heeft deze wel ontzettend veel betekend heeft voor de Nederlandse hiphop. The Most Official was een click, bestaande uit SugaCane (a.k.a Redlight Boogie), U-Niq, Mr. Probz, Sonny D, Rowdy & MD. Onder de naam The Most Official brachten de mannen één mixtape uit genaamd 'The Most Official Mixtape'. Hierbij kwam ook een videoclip voor de track genaamd 'Next Block'. Een track waarin ieder lid zijn stad van afkomst op represent. Inmiddels is. de groep al een hele tijd uit mekaar en hebben de mannen afzonderlijk vooral aan hun eigen carriere gewerkt. 

Voor Mr.Probz bleek dit zeer succesvol. Zo eindigde zijn track 'Waves' onder andere in de Britse hitparade op een nummer 1 spot. Most Official zou, naast deze ene track, ook nog een volledig album uitbrengen. Helaas is dit nooit gebeurd. Wel kunnen we dus genieten van de 16-tracks tellende 'The Most Official Mixtape' en onze throwback van vandaag: De video van 'Next Block'.

We kiezen elke week een oudere track die wij zien als underrated, vergeten of classic. Dit zijn onbekende tracks van rappers die nu bekend zijn, of tracks van onbekende rappers die meer waardering verdienen. Deze tracks worden nieuw leven ingeblazen met de #TBT.

 

Mixtape downloaden

Helaas kun je op je iOS apparaat geen mixtapes downloaden.

Wil je de mixtape downloaden? Mail dan de download link naar jezelf om de mixtape op een computer te kunnen downloaden.

Mail download link

101BARZ op je beginscherm?

klik op en kies
"Zet in beginscherm"