#TBT: Kraantje Pappie - Arbeidersklasse

Op weg naar 'Arbeidersklasse 2'

15 november 2018 - door Jesse ter Haar

Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is om terug te kijken op een hit uit het verleden. Vorige week was het de beurt aan de track ‘Fok Steen’ van rapper Steen, als voorbereiding op de sessie die op vrijdag uitkwam van Infected Records. Ditmaal is het de week van Kraantje Pappie. Vrijdag wacht de release van zijn nieuwe tune ‘Arbeidersklasse 2’ en met Kraantje spittend in de 101-studio op de cover geeft dat alle reden om terug te kijken op de eerste editie daarvan.

Het nummer van Kraantje kwam uit in 2009, als onderdeel van zijn EP Boulimia. De destijds 23-jarige geboren Rozenburger was toen nog één van de jongere leden van Noah’s Ark, waar hij tegenwoordig tot de namen behoort die al lang in de game meegaan. In de track ‘Arbeidersklasse’ combineert Crane een aantal aspecten, waaronder rauwe rap met een goede dosis humor in zijn teksten.

Wie aandacht luistert naar de tune én trouw volger is van 101Barz, zal de track bekend voor komen. Kraantje performde de track namelijk ook tijdens zijn studiosessie die uitkwam in 2009 en nu verschijnt dát moment op de cover van ‘Arbeidersklasse 2’. “Rot op en laat me niet lachen met je rotkop. Het is focktop en daarom kreeg de Kraan de kans bij Rotjoch”, klonk hij dan ook ritmisch tijdens in de studio. Nu, in aanloop naar versie nummer twee van het nummer, is het tijd om even terug te blikken op de eerste ‘Arbeidersklasse’.

Mixtape downloaden

Helaas kun je op je iOS apparaat geen mixtapes downloaden.

Wil je de mixtape downloaden? Mail dan de download link naar jezelf om de mixtape op een computer te kunnen downloaden.

Mail download link

101BARZ op je beginscherm?

klik op en kies
"Zet in beginscherm"