#TBT: Hef - Luie Mannen

Een stempel op Hefs repertoire

13 december 2018 - door Jesse ter Haar

De week is weer bijna ten einde en dat betekent dat het weer bijna tijd is voor een nieuwe studiosessie. Voordat het zover is echter, gaan we op deze Throwback Thursday eerst terugkijken op een hit uit het verleden. Vorige week was dat de ‘HipHopHard’-studiosessie van Vans n Purp bij 101Barz, maar deze weken blikken we terug op Hefs ‘Luie Mannen’.

Morgen is het tijd voor een nieuwe studiosessie van Hef Bundy, dus het is zaak om alvast in de stemming te komen. “Aan luie mannen heb ik niets en daarom zeg ik ze opstaan. Je kunt gaan werken, packs moven of naar school gaan. Je kunt gaan werken, packs moven én naar school gaan. Je dacht zeker dat we zomaar op de block staan”, opent Hef de inmiddels legendarische tune op even legendarische wijze.

In het vervolg van de track rapt good old Bundy over het overleven op de straat en wat daarvoor moet wijken. Ook de jaloezie die er heerst wanneer het wél goed loopt komt ter sprake. De typische old school clip speelt zich simpelweg af in de hood, met uiteraard Hef in de hoofdrol. Het nummer is vandaag de dag alweer zo’n tien jaar oud en nog altijd een grote stempel in het repertoire van de rapper.

Mixtape downloaden

Helaas kun je op je iOS apparaat geen mixtapes downloaden.

Wil je de mixtape downloaden? Mail dan de download link naar jezelf om de mixtape op een computer te kunnen downloaden.

Mail download link

101BARZ op je beginscherm?

klik op en kies
"Zet in beginscherm"