Jairzinho laat zijn veelzijdigheid zien

Eindelijk weer een sessie van de RAMG veteraan

5 februari 2019 - door Lowie van der Grinten

Wie 101Barz al langer volgt, heeft meerdere Rotterdam Airlines sessies en videoclips langs zien komen. Voor wie niet wist, leek Jairzinho een van de front-mannen van de groep. Later werd voor iedereen duidelijk dat hij mede-eigenaar was van een van de hardst groeiende labels. Samen met zijn broer Luciano tekenden ze Sevn Alias, Kevin, BKO en meer.

We weten allemaal wat er gebeurde toen Sevn Alias on the come up was. Rotterdam Airlines maakte een gigantische groei door, en Sevn trok RAMG met zich mee. Wat veel mensen vergeten is dat Jairzinho daarvoor een een fundering heeft gelegd voor de groei van de andere artiesten. Hij als oudere en meer volwassen rapper wist samen met zijn labelgenoten een sound te creëren die nog niet bestond in Nederland. Het was een soort voorloper van wat we horen in de huidige trap scène.

Solo sloeg Jairzinho een andere weg in en ging meer voor een afro sound. Tegenwoordig hoor je het overal, maar Jairzinho was toen één van de artiesten die dat geluid startte. Hij had zijn eerste hit met ‘Laat Niet Los’ in samenwerking met Jonna Fraser. De trend van dat solosucces werd doorgezet met het gezamenlijke album van het label met ‘Gate 16’. Hoewel de plaat meerdere hits zoals ‘Wazig’ en ‘Cypher 16’ bevatte, drukte de megahit ‘Gass’ de stempel op de doorbraak van het hele label. RAMG was niet meer weg te denken.

Na ‘Gass’ wist Jairzinho nóg een megahit te scoren met ‘Tempo’ in samenwerking met BKO, Boef en Sevn Alias. Het was duidelijk dat de afro- of club-sound echt Jairzinho’s ding was, en dat werkte goed voor hem. De track 'Tempo' stond op zijn 'Gouden Plaat' EP, waar ook de track 'Doorgaan' met Kevin, Josylvio, Vic9 en BKO op stond. 

Tegenwoordig wordt de afro sound veel gebruikt en dat kan er voor zorgen dat sommige mensen het al te veel geluisterd hebben. Dat heeft er misschien voor gezorgd dat Jairzinho's laatste album 'Nummer Één' een beetje over het hoofd gezien is. Gelukkig lijkt dat voor de veelzijdige rapper geen probleem. Jairzinho staat klaar om te laten zien dat dat niet zijn enige sound is, en lijkt zichzelf te hebben hervonden in zijn nieuwe 101Barz sessie die je vanmiddag kunt checken op onze kanalen!

Mixtape downloaden

Helaas kun je op je iOS apparaat geen mixtapes downloaden.

Wil je de mixtape downloaden? Mail dan de download link naar jezelf om de mixtape op een computer te kunnen downloaden.

Mail download link

101BARZ op je beginscherm?

klik op en kies
"Zet in beginscherm"