#TBT: Frenna - Studiosessie 2016

Het begin van Frenna's solocarrière

7 februari 2019 - door Lowie van der Grinten

Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe #TBT. Deze week ging Frenna platinum met zijn meest recente album ‘Francis’. Om dat te vieren voegt hij vandaag 7 tracks toe aan het album, inclusief samenwerkingen met Chivv, Yxng Bane, Sevn Alias, Idaly, Mula B, en meer. Dat is dan ook de reden dat we vandaag Frenna’s solosessie als throwback gooien. 

Voor 2016 was SFB als collectief al geluid aan het maken met hun ‘Reset The Levels’ serie. In 2016 was Frenna’s 101Barz sessie het startschot voor zijn solocarrière. Hij nam Rabby Racks en Eves mee en deed tracks zoals ‘Check’ en ‘Plug’ die kort daarna hits werden. Frenna dropte zijn album ‘Geen Oog Dichtgedaan’ waar de hits ‘My love’, ‘Check’, ‘Wasteman’ en ‘Away’ op stonden. Het werd duidelijk dat Frenna solo ook veel in zijn mars had.

Voor zowel SFB als Frenna werd die stijgende lijn doorgetrokken in de jaren daarna. Frenna heeft zich ontpopt tot een heuse ster en is een van de grootste Nederlandse artiesten op dit moment en deze solosessie was het startschot van dit succes.

Mixtape downloaden

Helaas kun je op je iOS apparaat geen mixtapes downloaden.

Wil je de mixtape downloaden? Mail dan de download link naar jezelf om de mixtape op een computer te kunnen downloaden.

Mail download link

101BARZ op je beginscherm?

klik op en kies
"Zet in beginscherm"