NESS gaat zijn stempel op de game drukken

Tijd om zijn verhaal aan de hiphop uit Zwolle toe te voegen

8 februari 2019 - door Lowie van der Grinten

We zijn alweer aangekomen bij de derde sessie van Februari. Josbros trapte de maand af, daarna hadden we Jairzinho in de studio met zijn 101Barz comeback. Nu hebben we nieuw talent uit Zwolle, morgen om 14:00 op je beeldscherm!

De uit Polen afkomstige NESS was in December te zien als Talent van de Maand en rapte zichzelf al in de kijkers met een aantal tracks en freestyles. Hij werkte samen met Kaascouse op de track 'Complex', met voetballer Eljero Elia op de club track 'Collabo' en op 'Einde' met Sticks. Die laatst genoemde heeft veel invloed gehad op de liefde voor hiphop van NESS.

Hij maakt deel uit van de groep DFG, die in 2018 al de EP ‘Kwijt’ dropte. De groep kwam wekelijks bij de Fakkelteit jeugd afdeling, waar je binnen kunt lopen en met muziek bezig kan zijn. Hier kennen Rico en Sticks hem van en zo onstond ook de samenwerking 'Einde' met Sticks. Dit alles speelt zich af in Zwolle, waarna de track 'Zwolle' van NESS een logische vervolg was. Het is een track die zeker het luisteren waard is, en hij laat horen dat hij klaar is voor een sessie.

Binnenkort gaat hij zijn eerste solo EP droppen en in aanloop komt hij langs om te laten zien wat hij in huis heeft. In de sessie laat hij op verschillende beats alle kanten van zichzelf horen. Wat in ieder geval naar voren komt is zijn bekwaamheid. NESS kan rappen. Zoals Sticks zei in het TVDM item: ‘’ Zwolle is al op de kaart gezet, nu is het aan NESS om daar zijn verhaal aan toe te voegen.’’

Mixtape downloaden

Helaas kun je op je iOS apparaat geen mixtapes downloaden.

Wil je de mixtape downloaden? Mail dan de download link naar jezelf om de mixtape op een computer te kunnen downloaden.

Mail download link

101BARZ op je beginscherm?

klik op en kies
"Zet in beginscherm"