Tijd voor SXTEEN’s overname

Wat kennen we al van de nieuwe 777 artiest?

12 maart 2019 - door Lowie van der Grinten

Eens in de zoveel tijd duikt er een uniek, zichzelf onderscheidend talent op in de wereld van de Nederlandse hiphop. 101Barz is hét platform voor dergelijke artiesten om zich te bewijzen én om die talenten te ontdekken. Iedere maand wordt er door de redactie dan ook een uitgepikt om hem nader te belichten in de reeks 'Talent van de Maand'. Deze keer hebben we opkomend talent SXTEEN.

De afgelopen tijd heb je SXTEEN zeker al voorbij zien komen bij o.a. Supergaande, FunX en op featurings. Bij FunX deed hij mee aan de ‘Vibes Talent’ competitie. Vibes is een goeie omschrijving van wat SXTEEN weet over te brengen met zijn muziek. Zijn melodieuze sound varieert van dancehall tot hiphop en club muziek. Tijdens de competitie gooide hij ook al meerdere remixes van bekende tunes en dat werkte uitstekend.

Ondanks dat hij niet als winnaar uit de finale wist te komen, was het voor SXTEEN wel duidelijk dat hij zijn doel had bereikt met z’n deelname. Hij wist een hype te creëren rondom zichzelf en dat leidde tot het tekenen bij Frenna’s 777 records, wat afgelopen week bekend werd gemaakt.  Eerder maakte hij al een track met Frenna die belandde op het album ‘Francis’ en blijkbaar beviel die samenwerking.

Een van de eerste tracks die online staat van SXTEEN is ‘Oh Lord’, een track die goed laat zien wat hij allemaal in huis heeft. Later vandaag check je zijn Talent van de Maand item bij ons!

 

Mixtape downloaden

Helaas kun je op je iOS apparaat geen mixtapes downloaden.

Wil je de mixtape downloaden? Mail dan de download link naar jezelf om de mixtape op een computer te kunnen downloaden.

Mail download link

101BARZ op je beginscherm?

klik op en kies
"Zet in beginscherm"