101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wat heeft F.I. voor hiphop betekend?

  •  
19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Capital

En waarom hij een legend is!

De naam F.I. heeft veel betekend voor de Nederlandse hiphop, maar wat dan precies? F.I. kwam vorige zomer na 11 jaar weer langs in de 101Barz studio om zijn nieuwste muziek te promoten. Die pauze van meer dan een decennium bracht hij grotendeels achter tralies door. Lang daarvoor kwam hij bij 101Barz samen met dertien- of veertien-jarige DjagaDjaga voor een legendarische sessie. Ook met tracks als ‘Doofpot’ wist de GreenGang frontman de gang naar de Nederlandse top te pushen.
Afgelopen zomer kwam F.I. langs om het eerste deel van zijn album ‘De Eerste & De Laatste’ te promoten. Nu, bijna 10 maanden later maakt hij zich op voor de release van De Laatste . Volgens hem is het ook de laatste keer dat hij bij 101Barz langs komt, dus lijkt De Laatste  ook een afronding van zijn lange loopbaan. Met zijn comeback en sessie wist hij ook GreenGang op beeld te herenigen, zowel Mario Cash als Xony spitten in de sessie, en andere leden staan in de back. Luister nog even naar De Eerste , voordat de opvolging uitkomt!

Meer over:

#magazine, f.i, artike, legend
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.