101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Docu: Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk - Afl. 4

  •  
23-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
In de vierde en tevens laatste aflevering van de ‘Meesterplusser’ docu introduceert Mula Mekki van Musicon. Hier kreeg Mula zijn eerste workshops en begon hij zijn    rapskills te ontwikkelen. Ook nemen de mannen een kijkje op het Wilde Westen kantoor, waar ze het onder andere hebben over Wilde Westen Records en de opkomst van het woord ‘Kech.
Hicham, Mula B of Moes, gewoon de zoveelste jongen uit de zoveelste achterstandswijk. Alleen zijn wijk is niet als elke wijk. Over zijn wijk heeft het hele land een mening. De Schilderswijk in Den Haag wordt neergezet als een afspiegeling van alles wat mis is met Nederland. Elke straat lijkt dood te lopen, maar Mula B vond een uitweg.
In ‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’ laat Mula B aan 101Barz-redacteur Thijs zijn wijk zien en vertelt hij zijn verhaal in alle openheid. Sinds zijn zesde groeide hij op in deze turbulente wijk waar drugsproblematiek, segregatie en criminaliteit een constante factor zijn. Mula is inmiddels een succesvolle artiest, maar dit succes kwam niet zomaar. Van problemen met school, criminaliteit en het hebben van een Haagse mentaliteit hadden invloed op Mula’s levensloop. Toch is Mula B een voorbeeld van eigengereidheid. Al lijkt alles tegen te zitten, opportunisme en een positieve levenshouding maken het mogelijk om aan elke situatie te ontsnappen.
De documentaire zal uit vier hoofdstukken bestaan die in een chronologische volgorde door verschillende thema’s het levensverhaal van Mula B vertelt:
1. Schilderswijk 2526
2. De Chossel
3. Herres & Handhaving
4. De Meesterplusser
‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’, een documentaire door Thijs Molenberg & Nelio Nascimento.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.